.... Digg'Out - Newsflash 21 april 2009 - Mozaïek als eerbetoon aan René Kempenaar
Klik hier voor de homepage
21 april 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggart.nl

www.diggin.nl

www.franticonline.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

Mozaïek als eerbetoon aan René Kempenaar

Kunstproducent Mothership en kunstenaar Arno Coenen hebben een ontwerp uitgewerkt voor een groot vloermozaïek in Almere als eerbetoon aan René Kempenaar. Op 18 april 2009 werd een begin gemaakt met dit kunstwerk. In discotheek Nox kon iedereen die een steentje wilde bijdragen meewerken aan de uitvoering van het mozaïekproject.

Vloermozaiek

Eerbetoon
Het kunstwerk is een eerbetoon aan René Kempenaar. Twee jaar geleden stierf deze eens stuwende kracht van het Almeerse jongerenwerk geheel plotseling tijdens een werkbespreking. Door zijn duidelijke aanwezigheid als jongerenwerker en zijn vele geslaagde projecten was René Kempenaar een markant figuur in Almere. Kort na zijn overlijden uitten veel jongeren een duidelijke roep naar een eerbetoon voor deze bijzondere man.

Vloermozaïek
In het ontwerp van het vloermozaïek komen verschillende facetten van René Kempenaar tot uiting, zoals bijvoorbeeld het jongerenwerk waar hij actief in was, het lintje van de Koningin dat hij ontving, het netnummer ‘036’ van Almere, waar René duidelijk iets mee had, maar ook zijn tatoeage – een Chinees teken – wordt in het mozaïek afgebeeld. Het vloermozaïek vormt een achthoek, hetgeen verwijst naar een moderne vechtkooi, die weer een afspiegeling vormt van het feit dat René een groot liefhebber was van verschillende vechtsporten. Het meest in het oog springend zijn echter het portret van René en de tekst ‘Welkom’. Deze tekst en het portret geven aan, dat het kunstwerk naast een eerbetoon aan René, ook een plek is waar jongeren samen kunnen komen.

Uitvoering
In opdracht van de Gemeente Almere heeft Museum De Paviljoens Arno Coenen gevraagd een ontwerp te maken. In samenwerking met Mothership is het originele eigentijdse ontwerp van de achthoek ontstaan.

Het mozaiek komt uiteindelijk op de Esplanade te liggen. Een officiële feestelijke opening van het project is later dit jaar gepland.

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl