Klik hier voor de homepage
19 juni 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggart.nl

www.diggin.nl

www.franticonline.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

STRAATZEEP - Jeugd poetst de straten van Nederland schoon

Straatzeep logoDe jeugd van tegenwoordig is vervelend. Ze hebben geen respect voor de wereld om zich heen, zitten de hele dag voor de computer, staan in de bus niet meer op voor ouderen, zappen, blowen en drinken zich kapot. Chatten via internet is tegenwoordig een vorm van directe communicatie en tevens de nieuwe manier van het onderhouden van sociale contacten. Hangen in de buurt is de meest beoefende sport en het veld der interesses reikt niet verder dan seks, drugs en hiphop. Voorgaand is een korte samenvatting van de aandacht en spotlight die de media de afgelopen jaren op de jeugd gericht had: Generaliserend en negatief.

Vandaag, 2009, staat de jeugd uit de provincie Flevoland op. De maat is vol. Het is tijd voor verandering, tijd om daadwerkelijk naar de jeugd te luisteren en de straat met een energieke vibe schoon te poetsen. STRAATZEEP doet dit in 6 korte, krachtige afleveringen.

In deze serie zien we: BMX’ers, skaters, graffers, breakdancers, gabbers, freerunners en hiphoppers. Dit zijn voorbeelden van verschillende jongeren, subculturen, in Nederland. Wat kenmerkt deze subculturen? Zijn er overeenkomsten? Welk beeld hebben volwassenen van de verschillende jongeren? Klopt dit met de werkelijkheid?

De jeugd van tegenwoordig presenteert zich vol trots en passie aan de jeugd van toen. Zoekt u de verschillen?

www.straatzeep.nl

Straatzeep poster

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl