Klik hier voor de homepage
26 juni 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggart.nl

www.diggin.nl

www.franticonline.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

Griekse jongeren zetten zich in voor Kids Linking Cultures

Op zondag 21 juni op de European Music Day organiseerde Kids Linking Cultures in samenwerking met O.S.C.S. een schilderdag voor kinderen op het Griekse eiland Corfu. Jongeren tussen de 3 en 19 jaar kwamen op het evenement af en legden hun beeld van de multiculturele wereld vast in een schilderij. Het was een geweldig evenement, jammer genoeg besloten lokale overheid om eerder te stoppen dan gepland was.

European Music Day
Al 10 jaar lang als dagen op hun langst zijn, vullen de straten van de grootste Griekse steden zich met muziek uit alle windstreken. De meeste festivals hebben één muziekstijl of thema, maar het leuke aan de Europese Muziekdag is dat iedereen een demo mag opsturen en meedoen. Ook grote muziekinstituten en bekende artiesten worden aangemoedigd om op ongebruikelijke locaties, zoals parken en musea, een gratis concert te geven. De organisatie van Athene verwachtte de 600 concerten van afgelopen jaar ruimschoots te overtreffen.

SWOP! jongerenuitwisseling
Het Digg'Out team SWOP! (www.letsswop.nl - meld je najaar 2009 aan) streeft ernaar om in 2010 Nederlands jonge artiesten en kunstenaars te laten participeren aan deze geweldige dag. Daarnaast zullen er Griekse jonge artiesten en kunstenaars naar Almere komen voor "Diggin' on the beach" in zomer 2010.

KidsLinkingCultures
KidsLinkingCultures laat kinderen over de hele wereld schilderen hoe zij de wereld zien. Er hebben al kinderen meegedaan uit Nederland, Colombia, Ethiopie, India, Zuid Afrika, Ecuador, Spanje, Filippijnen, en nu ook dus Griekenland.

Doel is om in 2010 zoveel mogelijk schilderijtjes (afmeting 20 bij 30 cm) aan elkaar te linken en er een reuzekunstwerk van te maken en dit tentoon te stellen. Daarna zullen ze per multicultureel paar (b.v. een schilderijtje uit Nederland met een uit Colombia) online worden verkocht. De opbrengst hiervan zal ten goede komen aan verschillende organisaties die goed werk verrichten voor kinderen.

Meer foto’s en informatie www.kidslinking.nl

Griekse jongeren aan het schilderen

Griekse jongeren aan het schilderen

Graffiti op Corfu

Corfu eiland

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl