Klik hier voor de homepage
2 juli 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggart.nl

www.diggin.nl

www.franticonline.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

Première jongerenserie Straatzeep in Provinciehuis Flevoland

logo StraatzeepWoensdag 1 juli vond voor een select gezelschap in het Provinciehuis Flevoland de première plaats van de eerste Flevolandse jongerenserie STRAATZEEP. Onder aanwezigheid van gedeputeerde John Bos, diverse provinciale en gemeentelijke bestuurders en heel veel jongeren werd de introductieaflevering van de serie over, voor, door en met Flevolandse jongeren voor het eerst vertoond. En met succes. De film werd zeer enthousiast ontvangen.

De primaire doelstelling van Straatzeep is om jongeren in een positief daglicht te zetten. Jongeren uit verschillende subculturen – denk bijvoorbeeld aan skaters,  hiphoppers, gamers, punkers – worden geportretteerd. Ze laten zien en horen wat hen bezig houdt en waar ze in de toekomst willen staan. Wat kenmerkt de subculturen? Zijn er overeenkomsten? Welk beeld hebben volwassenen van de verschillende jongeren? Klopt dit met de werkelijkheid? De jeugd van nu presenteert zich vol trots en passie aan de jeugd van toen. Zoekt u de verschillen?

Straatzeep is in opdracht van Provincie Flevoland gemaakt. Stichting 3D uit Lelystad en Productiehuis Digg’Out uit Almere hebben hiervoor hun grote netwerk van jongeren uit de kast getrokken die samen in een hele korte tijd de introductieaflevering van Straatzeep tot stand hebben gebracht.

Op 1 oktober zal de film worden vertoond aan de rest van Flevoland tijdens een spetterend feest met veel optredens op de Grote Markt in Lelystad. Houd de berichtgeving hierover in de gaten in de media en op www.straatzeep.nl.

Zie ook: Jongerenfilm StraatZeep gaat in première (Omroep Flevoland, 02-07-2009. Met video en geluidsfragment)

Straatzeep graffitiwall voor het provinciehuis

John Bos ToespraakDe zaal

John Bos neemt de Straatzeep poster in ontvangst

Beatboxer Hurrakane kondigt de film aan

shot uit de film

In gesprek na afloop

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl