Klik hier voor de homepage
8 juli 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggart.nl

www.diggin.nl

www.franticonline.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

"Graffiti is Kunst" op wielen

Sinds deze week is Almere een opvallend kunstwerk rijker. En om het te zien hoeft u niet moeilijk te doen, op een dag komt u het vanzelf tegen. Het is nl. een mobiel kunstwerk, een auto. Het voertuig is met cans bewerkt door beeldend kunstenaar Kasper Jongejan, in opdracht van Anita Nijman, eigenaar van designbureau Kiezels.

Al jaren wilde Nijman iets bijzonders met haar saaie, grijze Nissan stationcar. Ondanks haar eigen creativiteit als webdesigner en vormgever durfde ze de auto niet zelf onder handen te nemen. Dus vroeg ze bevriend kunstenaar Kasper Jongejan het voor haar te doen. De twee werken geregeld samen en zetten zich beiden met hun eigen expertise in voor de sterk groeiende jongerenorganisatie Digg'Out. Geïnspireerd door de vele graffitiwerken die zij in haar betrokkenheid bij Digg'Out zag en de veelzijdige graffitikunst van Jongejan, moest het thema "Graffiti is Kunst" worden.

De doorgewinterde graffitiartiest moest er wel even een nachtje over slapen want een auto had hij niet eerder gedaan. Maar uiteindelijk nam hij de uitdaging aan. Gewapend met de cans in diverse opvallende kleuren, gesponsonsord door Digg'Out, ging hij afgelopen maandag aan de slag. Het resultaat? Houd uw ogen open en geheid dat u het kunstwerk eens voorbij ziet komen. Kan niet missen!

Meer info? www.kiezels.nl

Ingepakt

Aan het werk

Het eindresultaat

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl