Klik hier voor de homepage
12 april 2011
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.dogallery.nl

www.diggin.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

Stichting Twisted ziet ‘Kleurenblind’ in expositie over Classick

logo ClassickStichting Twisted presenteert op vrijdag 15 april de expositie ‘Kleurenblind’ in de D.O. Gallery te Almere. De expositie staat in het teken van ‘Classick’, een project van de stichting waar hiphop en klassieke muziek wordt samengebracht door Almeerse jongeren. Bij de feestelijke opening van de expositie wordt het publiek een muzikaal aperitief van de eindvoorstelling die op 23 juni plaatsvindt voorgeschoteld, tevens het eerste openbare optreden van de deelnemers.

‘Classick’ is een muzikaal project, waar talentvolle jongeren op het gebied van zowel klassieke muziek als hiphop elkaar ontmoeten en hun passie voor muziek met elkaar delen. Aan de hand van het programma van Stichting Twisted volgen deze muzikanten sinds november 2011 diverse workshops en masterclasses van bekende professionals zoals Blaxtar (Kyteman’s Hiphop Orkest), Typhoon, Aart van der Maas en Mirella Pirskanen (Holland Symfonia). Na dit educatieve traject te hebben doorlopen, werkten de jongeren aan nieuw, gezamenlijk repertoire.

Classick flyer

‘Kleurenblind’ vertelt de overeenkomsten en verschillen tussen de twee muziekstromingen die aan bod zijn gekomen tijdens het educatieve traject wat de jongeren hebben doorlopen. Beide muzieksoorten beschrijven romantiek, drama, kracht, lust, macht, welvaart en politiek geheel op eigen wijze. Bezoekers van ‘Kleurenblind’ beleven door de bril van de muzikanten de diverse thema’s. De twee verdiepingen van de DO Gallery worden gedecoreerd, met o.a. kledingaccessoires en bladmuziek.

Vrijdag 15 april 2011 organiseert Stichting Twisted de feestelijke opening van de expositie ‘Kleurenblind’ in de D.O. Gallery (Marktmeesterstraat 18), waarbij de deelnemers tevens voor het eerst live te zien zijn. Aanvang is om 19:00 uur, toegang is gratis. De eindvoorstelling van Classick i.s.m. het Almeers Jeugd Symfonie Orkest vindt plaats op donderdag 23 juni 2011 in de Schouwburg Almere.

De expositie in de D.O. Gallery zal tot 22 april te bezichtigen zijn.

Over Stichting Twisted

Stichting Twisted is een organisatie uit Almere die zich bezighoudt met talentontwikkeling van jongeren op het gebied van cultuur en sport. Stichting Twisted biedt professionele ondersteuning en daagt jongeren uit in de ontwikkeling van hun eigen ideeën in de vorm van projecten die bijdragen aan talentontwikkeling. De stichting biedt jongeren op laagdrempelige manier de kans om hun dromen, ambities en idealen na te streven in de vorm van sociaal-maatschappelijke projecten. Deze projecten initiëren de jongeren zelf aan de hand van een door Stichting Twisted opgesteld protocol.

Over Classick

‘Classick’ is een muziek stimuleringsproject gericht op talentvolle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek en/of hiphop. Aan de hand van een educatief traject wordt kennis, begrip en waardering voor elkaars cultuur gecreëerd en wordt het talent van de jongeren geprikkeld en verder ontwikkeld. Hierna zullen de rappers en musici hun krachten en talenten bundelen en met het Almeers Jeugd Symfonie Orkest één gezamenlijke voorstelling creëren en uitvoeren. Tijdens deze voorstelling steken de musici hiphop classics in een symfonisch jasje en vertolken de hiphoppers de verhalen achter classic werken in raps.

Zie ook

www.classick-project.nl
www.stichtingtwisted.nl
www.dogallery.nl

Digg'Out

Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere Stad (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl