Klik hier voor de homepage
DIGG'OUT NEWSFLASH

“Als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier!”

Digg’Out, de andere jongerenorganisatie. Van, voor, door en met jongeren. De afgelopen jaren is het de organisatie steeds duidelijker geworden hoe belangrijk het is om een platform voor jongeren te hebben die hen faciliteert in datgene wat zij graag willen bereiken.

Digg’Out is geen jongerencentrum voor vrijetijdsbesteding, maar helpt jongeren grip op eigen leven te krijgen Via persoonlijke begeleiding en een positieve aanpak. Begeleiding terug naar school, schoolkeuzes, zelfstandig ondernemerschap en/of aan het werk. Vorig jaar zijn er in totaal 75 jongeren geholpen door Digg’Out, met behulp van een maatwerk traject, de inzet van jongerenwerkers bij Digg’Out en inzet van de jongeren zelf.

Digg'Out PR Team
Digg'Out PR Team

Digg’Out is ervan overtuigd dat als je iets wilt bereiken in het leven, je dit altijd zelf moet doen. De organisatie heeft zichzelf altijd weten te redden, dankzij begeleidingstrajecten voor jongeren en workshops op scholen, bij bedrijven en overheid.

Constante ontwikkeling van nieuwe projecten houdt de stichting fris en modern. Deze projecten hebben in het verleden uitstekende resultaten gehaald, en zijn met veel enthousiasme door jongeren ontvangen.

Aan het werk
Aan het werk

Lunch met dialoog
Als organisatie doet Digg’Out meer dan alleen hulp bieden; zij biedt jongeren voornamelijk de kans om zichzelf te ontwikkelen. Belangrijk onderdeel binnen Digg’Out is de dagelijkse lunch. Alle jongeren lunchen dagelijks samen. Tijdens de lunch worden er meerdere dialogen gehouden, waarvan iedereen kan leren en met verse ideeën weer aan het werk kan gaan.

Digg'Out lunch
Lunch

Projecten
Digg’Out heeft al een grote hoeveelheid aan projecten georganiseerd. Onder andere de wekelijkse "Soep & Doen" vrijdagmiddag lunch, waar iedereen altijd welkom is om aan tafel te komen om in dialoog te gaan onder genot van een kopje soep. Maar ook internationale uitwisselingsprojecten en de ondersteuning van jongeren die hun droom willen waarmaken behoren tot het Digg’Out programma om jongeren te steunen.

Naast de hoofdtrajecten van jongerenbegeleiding hebben de jongeren van Digg’Out recentelijk twee nieuwe projecten opgezet: Ennu-Almere (www.ennu-almere.nl), een project om zwerfjongeren te steunen, en Build-up (www.build-up.nl), dat jonge ondernemers een zetje in de rug wil geven. Ook deze projecten zullen jongeren steunen en worden met veel enthousiasme en goede verwachtingen uitgevoerd.

Behalve deze projecten kunt u ook iedere 6 weken een nieuwe expositie van jonge kunstenaars zien in de D.O. Gallery (www.dogallery.nl).

Nieuwe website Ennu
Website Ennu

Locatie
Digg’Out huurt een geweldige pand in het centrum van de gemeente Almere; deze locatie is bij uitstek een geweldige plek omdat deze laagdrempelig is voor alle jongeren om binnen te komen. Echter deze locatie is tevens een zware druk op de organisatie vanwege de huur. Hierbij nodigen we dan ook iedereen uit om met ons mee te denken hoe wij als samenleving dit kunnen oplossen.

Binnenkort kunt op onze website www.diggout.nl lezen wat Digg’Out voor jongeren maar ook voor volwassenen betekent.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Digg'Out. Bel 036-5247839 Of mail naar info@diggout.nl.

U kunt ook op onze site terecht: www.diggout.nl

Digg'Out, de andere jongerenorganisatie

23 mei 2011
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.dogallery.nl

www.diggin.nl

www.ennu-almere.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

www.build-up.nl

 

Digg'Out

Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere Stad (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl