Klik hier voor de homepage
DIGG'OUT NEWSFLASH

Inspirerende ontmoeting met Omar Kbiri & Alaeddine Touhami

Op maandag 11 juli om 16 uur komen twee Marokkaanse jongeren (Omar Kbiri en Alaeddine Touhami) naar Digg'Out voor een bijzondere, interactieve ontmoeting waarin zij vertellen en in gesprek gaan over hoe je je als Marokkaanse jongen kunt losmaken van negatieve beeldvorming rondom Marokkanen.

Omar en Alaeddine

Wat?

Deze twee jonge mensen met Marokkaanse roots willen hun generatiegenoten inspireren om succes na te streven. "Met onze achtergrond weten we dat ons verhaal vele jongeren met roots uit verschillende windstreken kan aanspreken. Beiden zullen wij aan de hand van ons eigen persoonlijke verhaal een visie trachten te delen die vertelt over geluk bereiken met niets meer en minder dan passie, slim denken en plezier."

Waarom?

"Dit willen wij omdat wij weten dat de kracht die er in jongeren zit enorm is. Je kunt die kracht vergelijken met gas, het heeft een vonkje nodig wil het gaan branden. Dat ene vonkje hopen wij in de bijeenkomst te ontsteken. Of het nou van ons komt, of van de gasten onderling maakt helemaal niet uit. Zolang die kracht maar wordt ontdekt."

Hoe?

"Dit gedachtengoed willen wij overbrengen door onze eigen ervaringen en anekdotes te delen. Wij beiden hebben meerdere keren ervaren hoe je de maakbaarheid van het leven kunt zien en naar eigen hand kunt zetten.

Het eerste deel van de avond zal bestaan uit het vertellen van verhalen waarin er ruimte is voor vragen en interactie van het publiek. In het tweede deel zullen er door een 3-tal oefeningen gewerkt worden met de bezoekers aan hoe ze dit zelf kunnen bereiken."

Wie

Alaeddine Touhami

 • 16 jaar oud
 • Scholier Havo
 • Vast panellid KRO's “Twintigers over twintigers”
 • Claims to fame:
  - Toespraak Algerijnse staats TV op 14-jarige leeftijd
  - ontmoeting met Jordaans koningshuis
  - optreden bij DWDD:

(vanaf 3.04 ongeveer 3 minuutjes)

Omar Kbiri

Meer info

Wanneer: 11 juli om 16.00 uur
Waar: Digg'Out
Kosten (inclusief Marokkaanse consumpties en versnaperingen)

 • tot 18 jaar gratis
 • 18 t/m 21 jaar 5 euro
 • ouder dan 21 jaar - 20 euro

Aanmelden van tevoren is wel handig. Bel 036-5247839 Of mail naar info@diggout.nl.

1 juli 2011
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.dogallery.nl

www.diggin.nl

www.ennu-almere.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

www.build-up.nl

 

Digg'Out

Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere Stad (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl