Klik hier voor de homepage
DIGG'OUT NEWSFLASH

14 juli: Digg'Out op politieke agenda van gemeente Almere

Digg’Out wil op de Politieke Markt van 14 juli 2011 met een burgeractiviteit aandacht vragen van de gemeenteraad voor onze organisatie. Wij stellen dat kleinere organisaties onevenredig hard getroffen worden door de bezuinigingen en dat daardoor de ondersteuning aan jongeren die het echt nodig hebben in gevaar komt. Digg’Out is een initiatief voor en door jongeren dat al drie jaar succesvol draait en dat doet zonder subsidie.

Digg'Out PR Team
Digg'Out PR Team

Digg'Out is geen jongerencentrum voor vrijetijdsbesteding, maar een centrum dat helpt jongeren grip op het eigen leven te krijgen via persoonlijke begeleiding en met een positieve aanpak. Een jongere die bijvoorbeeld al een paar nachten op straat heeft gezworven en bij ons aanklopt wordt niet eerst het hemd van het lijf gevraagd, maar wordt eerst aan tafel gezet voor een maaltijd. Praten kan altijd nog is het devies.

Vorig jaar heeft Digg’Out in totaal 75 jongeren geholpen met behulp van een maatwerk traject, de inzet van jongerenwerkers bij Digg’Out en inzet van de jongeren zelf. Deze jongeren gaan met begeleiding terug naar school, hebben een schoolkeuze bepaald, worden zelfstandig ondernemer en/of gaan aan het werk.

Digg'Out campagne

"Als je niets te doen hebt,
doe het dan niet hier"

Dat is de tekst op de tegel die achter een van de initiatiefnemers, Nanette de Jong, hangt en waar ze tijdens het gesprek ook regelmatig naar wijst. Het is de instelling en de werkwijze van Digg’Out. Inmiddels is Digg’Out een ware broedplaats van allerlei initiatieven, die allemaal door jongeren zelf, voor jongeren draaien.

Een voorbeeld is ENNU, dat zich inzet voor jongeren die moeite hebben om ‘normaal’ mee te komen in de maatschappij. Hier valt ook een groep dakloze jongeren onder. Nanette geeft aan dat Almere de stad is waar procentueel de meeste jongeren van Europa wonen. Zie www.ennu-almere.nl.

Iedere dag is er de lunch waarbij niet alleen jongeren maar ook geïnteresseerden onaangekondigd een broodje mee kunnen eten.

Lunch
Lunch bij Digg'Out

Build Up, voor en door jonge ondernemers

Build Up is een ander project van Digg’Out. De projectleiders zijn twee jonge ondernemers, die vol trots kunnen melden dat Wethouder Ben Scholten ambassadeur van dit project is geworden.

Build Up geeft voorlichting en begeleiding aan scholieren en studenten die een eigen onderneming willen starten. Een voorlichting op het Helen Parkhurst trok 70 leerlingen.

De eerste ondernemer is Erwin Steur (19), eigenaar van een huiswerkinstituut. Dit idee ontwikkelde hij al op de middelbare school en werd verder uitgewerkt tijdens zijn opleiding Small business retailmanagement. Erwin heeft nu 35 mensen in dienst die daadwerkelijk de huiswerkbegeleiding verzorgen.

Poken.nl is het bedrijf van Fransie Becker (20). Hij verzorgt social media events voor bedrijven die verder willen dan het visitekaartjes uitwisselen, maar die hun netwerken gaan bijhouden op hun poken (digitale visitekaartjes)!

Zie ook www.build-up.nl

Digg'Out Campagne

Verder zijn er initiatieven op het gebied van administratie. De gehele administratie van Digg’Out wordt gedaan door stagiaires en eens per week gecontroleerd door een ervaren boekhouder.

Er wordt aan coaching gedaan, ook onderling, er is een grafische werkplaats die tevens alle voorkomende grafische ondersteuning aan andere initiatieven biedt, er is een kunstgalerie, een winkel (fraaie skate-spullen!) en een muziekwerkplaats. Bij al deze initiatieven zijn stagiaires betrokken.

Digg’Out is een erkend leerwerkbedrijf door 6 verschillende kenniscentra. Veel van deze stagiaires zijn eerder afgeknapt op school en op stage en hebben al een lang traject afgelegd voordat zij bij Digg’Out hun plek vonden. Mooi om te zien is hoe al deze initiatieven elkaar inspireren, samenwerken en ondersteunen.

Diggout is er voor, door
en met jongeren!

Digg'Out Campagne

11 juli 2011
Digg'Out, de andere jongerenorganisatie
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.build-up.nl

www.dogallery.nl

www.diggin.nl

www.ennu-almere.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

Digg'Out

Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere Stad (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl