Klik hier voor de homepage
DIGG'OUT NEWSFLASH

28 juli: Voorlichting preventie zelfmoord bij Digg'Out

Bij jongeren tussen de 15-25 jaar is zelfmoord nog steeds doodsoorzaak nummer 2. Ook bij Digg'Out horen wij geregeld van jongeren die het niet meer zien zitten en een (geslaagde) zelfmoordpoging doen. Vooral in Almere is zelfmoord onder jongeren erg actueel. Daarom organiseren wij op donderdag 28 juli een voorlichtingsbijeenkomst over dit onderwerp.

Stop Zelfmoord

Zelfmoord is nog altijd een taboe, en met name zelfmoord onder jongeren wordt nog steeds vaak in de doofpot gestopt. De cijfers liggen er echter niet om. Jaarlijks overlijden er in Nederland ruim 1500 mensen aan zelfmoord, en ondernemen ruim 100.000 Nederlanders een suïcidepoging.

Bij jongeren tussen de 15-25 jaar is zelfmoord nog steeds doodsoorzaak nummer 2. Uit de HBSC-studie (2002) naar schoolgaande jeugd (11-17 jaar) bleek dat 11,2% in het laatste halfjaar rondgelopen heeft met de gedachte een einde te maken aan het leven, waarbij 6,6% van de jongeren aangaf dat zij zichzelf in deze periode opzettelijk hadden verwond, of een zelfmoordpoging hebben gedaan.

De afgelopen maanden horen wij bij Digg’Out ook steeds vaker berichten over jonge mensen die helaas zo in de knoop zitten met zichzelf dat zij het leven niet meer zien zitten, en een (geslaagde) zelfmoordpoging doen. Vooral in Almere is zelfmoord onder jongeren erg actueel. Als jongerenorganisatie vinden wij dit een zorgwekkende ontwikkeling, en daarom willen wij dit onderwerp in samenwerking met StopZelfmoord bespreekbaar te maken.

Door wie?

Nico SchoutenOp 28 juli 2011 zal Nico Schouten, ervaringsdeskundige en initiatiefnemer van StopZelfmoord (Project Phoenix), een voorlichting geven bij Digg’Out, gericht op preventie. Welke signalen zijn er? Wat kan iemand doen als hij dit opmerkt? Welke benadering is gewenst? Etc.

Voor wie?

Ben jij een jongerenwerker, jongerencoach, leerlingbegeleider/ vertrouwenspersoon, of een anderszins betrokken professional, en zou je deze voorlichting graag willen bijwonen? Meld je dan nu aan!

Meer info

Wanneer: 28 juli 2011.
De dag zal om 16.00 uur beginnen en wordt tussen 19.30 en 20.00 uur afgesloten.

Waar: Digg'Out

Kosten (inclusief consumpties en versnaperingen)

  • tot 21 jaar gratis
  • ouder dan 21 jaar - 7,50 euro

Aanmelden via info@diggout.nl – er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

Ga voor meer informatie over StopZelfmoord of Project Phoenix naar www.stopzelfmoord.nl

Diggout is er voor, door
en met jongeren!

21 juli 2011
Digg'Out, de andere jongerenorganisatie
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.build-up.nl

www.dogallery.nl

www.diggin.nl

www.ennu-almere.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

Digg'Out

Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere Stad (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl