Klik hier voor de homepage
5 oktober 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggart.nl

www.diggin.nl

www.franticonline.nl

www.straatzeep.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

Première Straatzeep: Jongeren positief over het vervolg

Afgelopen donderdag, 1 oktober 2009, presenteerde Straatzeep zich op straat. Op donderdag staat Lelystad altijd al in het teken van jongeren, er wordt namelijk elke donderdagavond flink ‘ge-gamed’ op het grote scherm.

Verschillende jongeren van Straatzeep waren druk aan het flyeren door het stadshart, maar er werden ook Straatzeep zeepjes uitgedeeld aan winkeliers en voorbijgangers. De kleinsten van de straat was het Straatzeep team ook niet vergeten: die kregen een leuke groene ballon mee naar huis.

John Bos opende het feestje en de film werd twee keer vertoond. Er hing een gezellige sfeer en rond 20 uur was het aantal jongeren op het plein bijna verviervoudigd. Met een lekker drankje en een warme kom soep hebben jongeren genoten van het kleine feestje. “Er hangt hier wel een gezellige sfeer, ik fietste langs en bleef even kijken. Ik viel middenin de film, maar vond het echt enorm leuk! Echt een super initiatief” zegt een van de voorbijgaande jongeren.

Het Straatzeep-team zelf is inmiddels al hard aan het werk om twee vervolgafleveringen te produceren. “Deze eerste introductieaflevering hebben wij met veel lol en passie gemaakt. Het was keihard werken, maar we zijn blij met het resultaat. Het moest in acht weken en voor onervaren filmmakers vind ik dat we zeker trots mogen zijn. Zeker ook omdat het allemaal draait om jongerenparticipatie. En dat maakt Straatzeep zo uniek en uitdagend. Met de twee vervolgafleveringen gaan we echt knallen, omdat we nu ook professionals in het team hebben zitten”, vertelt de coördinator van Straatzeep.

Zie ook: www.straatzeep.nl

Het plein vult zich
Het plein vult zich

Straatzeepfilm op het grote scherm
Straatzeepfilm op het grote scherm

Een van de jongeren uit de introductieaflevering
Een van de jongeren uit de introductieaflevering

Miriam, ook geportretteerd in de introductieaflevering
Miriam, ook geportretteerd in de introductieaflevering

Straatzeep in graffiti-letters
Straatzeep in graffiti-letters

Digg'Out

Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere Stad (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl