Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier voor de online versie Digg'Out - Nieuwsbrief april 2009
Klik hier voor de homepage
april 2009
Digg'Out piece
Frantic skateshop
Frantic

In onze shop alles op het gebied van skateboarding en graffiti. Skateboards, unieke kleding, caps, shirts, broeken, voor boys en girls. O.a. van Label 1382, Be@ware, Chosen, Montana, Maxgravity. Schoenen van o.a. Etnies, Ës, Fallen.

Onze shop is ook de exclusieve spot in Almere waar Montana Gold cans worden verkocht! Verder natuurlijk ook Montana Black en Montana stiften. Uitgebreide voorraad in meer dan 300 kleuren!

Digg'Art
werk van Demoner

Digg'Art: verhuur en verkoop van 'jongerenkunst'. Graffiti, beeldhouwwerken, schilderijen, kleding etc. Ook opdrachten mogelijk.

Digg'Out erkend leerbedrijf
erkend

Digg'Out is erkend leerbedrijf door Ecabo, Calibris en KCH. En daarmee een officiële praktijkplaats (stageplek) voor leerlingen van diverse scholen, o.a. Herman Broodacademie, ROC en HKU.

Get Your Grip
Get your Grip

Get your Grip. For free... bij aankoop van een deck in onze skateshop!

Wat is Digg'Out?
Digg'Out flyer

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven. De identiteit is jong en sociaal.

Wat is Digg'Out niet? Digg'Out is géén buurtcentrum, géén hangplek, géén activiteitencentrum, géén vrije tijdsbesteding.

Meer info op www.diggout.nl

 

 

logo

 

DIGG'OUT NIEUWSBRIEF

Ik doe ertoe, jij doet ertoe, zij doet ertoe, hij doet ertoe, wij doen ertoe, jullie doen ertoe, zij doen ertoe, iedereen doet ertoe...

BINNEN DIGG'OUT DOET IEDEREEN ERTOE!

Wij doen ertoe

Digg'Out, Digg'Art, Diggin', Digg.............?!?

Wat is Digg'Out? Wat is het verschil met Diggin' en Digg'Art?

Digg'Out...
is de hoofdorganisatie met als core business: jongeren faciliteren - in de breedste zin van het woord, het liefst overdwars ;-) - tot zelfredzaamheid. Digg'Out is gebaseerd op het VoO-DoO principe: Voor Ons Door Ons, oftewel voor jongeren door jongeren.

Diggin'...
is een hiphop life style event dat reeds 3 jaar geleden werd opgezet door DRT & Specs. Voorheen gefaciliteerd door een andere organisatie en nu dus door Digg'Out. Diggin' lifestyle events vallen binnen Digg'Out onder de verantwoording van DRT en Iyobel met vaste ondersteuning door Martin en Dymphna en heel veel ‘hiphoppers’. Diggin' staat voor positieve vibe van de old skool hiphop ‘one love one culture’.

Diggin' is dit jaar vertegenwoordigd op het Evenaarfestival op 30 mei 2009 met een zeer vette showcase, en verder organiseren we later dit jaar "Diggin' on the beach".

Digg'Art...
is de streetart tak van Digg'Out. Beeldend kunstenaar Specs en de twee graffiti kunstenaars Demoner en Robe zijn de aanspreekpunten en verantwoordelijke mannen bij Digg'Art.

Digg'Art is inmiddels aan het uitgroeien tot een bijzonder ‘streetart collectief’ waarvoor andere kunstenaars zich reeds hebben gemeld. Het Digg'Art team wordt verder ondersteund door Lucas en Gyon.

Meer Digg'Out
Verder zijn er binnen Digg'Out de meeste uiteenlopende projecten die alle geleid en georganiseerd worden door de jongeren die het bedacht of geïnitieerd hebben. Voorbeelden hiervan zijn O.a. SWOP! voor internationale jongerenuitwisseling, het Broer/Zus-project en de Flevosoap.

Digg'Out laat van zich horen!
 • flyer Koninginnedag 200930 april 2009 - Koninginnedag
  Digg'Out is deze dag op diverse plaatsen in de stad Almere aanwezig. Met muziek, graffiti en skateboarding. O.a. bij Club / Restaurant Tropical Almere, Marktmeesterstraat 16. Met Live Music, Live Art, BBQ. Houd je oren en ogen open en je kunt ons niet missen! >> bekijk de flyer
   
 • 1 mei 2009 - Digg'Out op Rock On in 013
  Jaja... we gaan 013 rocken op 1 mei 2009. 4 areas, 13 dj's, 2000 peeps: Digg'Out is in 013 (Tilburg) met Digg'Art, we presenteren voor het eerst onze mobiele "graf wall", je mag het eigenlijk niet missen. Ook een vette line up die spreekt voor zich... >> lees verder
   
 • 30 mei 2009 - Diggin' op Evenaarfestival
  Diggin' programmeert op het Evenaarfestival in Almere Buiten op zaterdag 30 mei drie (3) uur lang bijzondere crossovers. Meer info binnenkort. Houd de site en newsflashes in de gaten.
   
 • 13 juni 2009 - Digg'Out op Prokkeldag
  Meer info volgt.
   
 • 14 juni 2009 - Digg'Out op Lumièreparkfestival
  Meer info volgt.
   
 • 12 september 2009 - Digg'Out op Cultuurnacht Almere
Newsflashes

Eerder in de Digg'Out newsflashes:

Jongeren overschrijden grenzen

Diverse gerechtenAsak, Risolles, Melitzanasalata, Iljes, dolmas, börek, loempia, samosa’s, bitterballen, Surinaamse kippasteitjes... Dat klinkt heel spannend allemaal en het smaakte ook geweldig!

Op initiatief van de stagiaires van Digg’Out werd een etentje georganiseerd met gerechten vanuit de hele wereld. De stagiaires kwamen op dit idee toen ze zagen dat er een 20tal verschillende nationaliteiten rondwandelen bij Digg’Out. Dit resulteerde in een ontzettend leuke, gezellige avond waarbij er wel een hele bijzondere cross-over te zien en te horen was van harpiste Talisha en beatboxer Matthew. De Freestyle van Iyobel maakte het compleet.

Hou de Digg'Out newsflashes in de gaten, je gaat binnenkort veel meer horen van dit bijzondere trio.

Aan de dis

Digg'Outers op New Skool Rules

logo New Skool RulesDigg'Out was aanwezig op New Skool Rules, de grootste hiphop conferentie van de wereld in Rotterdam. Donderdagmiddag 9 april werd er gesproken tijdens de urban education bijeenkomst, ’s Avonds traden een paar van de Diggin’ers op tijdens de pre-party. New skool rules gaat voornamelijk over connecting people. Dit jaar werd de conferentie voor het eerst georganiseerd in Rotterdam, misschien een mooi streven om dit over een paar jaar in Almere te kunnen doen ;-)

www.newskoolrules.com

3D Graffiti

3D Graffit by David van VlietWE GOT A NEW MAN IN THA HOUSE! EN WAT VOOR EEN!!!

David van Vliet, graffitiartiest en beeldhouwer, komt met een spectaculair, nog niet eerder vertoond initiatief. Hij zal workshops gaan geven voor visueel gehandicapten waarbij ze graffitiletters maken uit speksteen. Daarnaast zal hij, voortbordurend hierop, een expositie van 3D Graffiti voor en door visuele gehandicapten opzetten, waarbij het vertrouwen op de andere zintuigen van zeer groot belang is voor het ‘zien’ van graffitiletters.

Op dit moment is David druk bezig met het voorbereiden van bovenstaande, to be continued...

"You can't judge a book by the cover"

Stagiaires aan het woord

Voordat ik bij Digg'Out kwam stage lopen had ik mijn eigen vriendengroep. Bij Digg'Out heb ik geleerd dat ik ook met andere culturen kan omgaan. Bijvoorbeeld: rastafari's, bmx’er, emo’s enz. Het zijn hartstikke lieve mensen waarmee je leuk kunt kletsen terwijl ik eerder nooit met zulke mensen omging. Ik heb geleerd dat ik niet moet vooroordelen, het gaat niet om het uiterlijk, we zijn allemaal mensen en daar gaat het uiteindelijk om!

Serap (Turks, 17 jaar)

Ik heb geleerd me bewuster te worden van mijn (non-verbale) houding tegenover anderen. Ik sta nu ook meer open voor andere subculturen.

Naomi (Surinaams, 26 jaar)

Ik heb geleerd zelfstandig te werken. En achter dingen aan te gaan. Ook heb ik geleerd met andere subculturen om te gaan. En dan vooral de skaters. Ik kan heel leuk met ze praten. En we behandelen elkaar allemaal met respect. Wat ik ook heel leuk vind zijn de gesprekken met de Turkse meisjes over hun geloof en hoe zij over dingen denken.

Desirée (Nederlands, 17 jaar)

Sinds ik bij Digg'Out ben heb ik geleerd om met andere subculturen om te gaan, voordat ik hier kwam had ik soms vooroordelen over bijvoorbeeld Emo’s, Bmx-ers. En het gaat niet om het uiterlijk maar om het innerlijk. Ik heb geleerd zelfstandig te werken, we behandelen elkaar met respect.

Gülsüm (Turks, 17 jaar)

Bij Digg'Out heb ik geleerd om meer mezelf te zijn, niet meer onzichtbaar zijn en meer durven praten. Ik heb ook geleerd om zelfstandiger te zijn. Mensen uit verschillende culturen leren kennen.

Nasrin (Afghaans, 19 jaar)

Wat ik bij Digg'Out heb geleerd is zelfstandig zijn. Ik heb veel dingen geleerd dat ik niet wist wat het was of hoe het moest. Zoals marketing, sponsoring, subsidie, podium aankleden, PowerPoint, hoe je een brief moet opstellen. En vooral je zelf zijn. En mensen die van andere muziek houden en anders zijn met hun uiterlijk zoals punkers, skaters ik had nooit wat met die types. Maar nu wel, ik zie dat ze ook gewone mensen zijn zoals iedereen en ik ging sowieso al met verschillende culturen om. Je hebt goede en slechte mensen maar het is gewoon wie je voor je hebt dus het gaat niet altijd om het uiterlijk.

Salima (Marrokaans, 17 jaar)

Stagiares
Jongeren uit diverse culturen bij Digg'Out

SWOP! update

logo SWOP!Even een update over de stand van zaken bij SWOP! het onderdeel van Digg’Out dat zich bezig met uitwisselingsprojecten in en naar het buitenland. SWOP! is ook op Koninginnedag actief in Almere, hou ons in de gaten ;-) SWOP dit en volgend jaar in Georgië en Griekenland is de grootste wens. En binnenkort is onze website online: www.letsswop.nl

Digg’Out trots op succesvol ‘Pimp Your Skate Park’ event
Woensdag 15 april was een drukke en spannende dag. De voetbalkooi aan de Evenaar in Almere Buiten werd officieel geopend en het naastgelegen skatepark werd ook flink onder handen genomen door jonge graffiti artiesten, bmx’ers en skateboarders. Alles hierover lees je in de newsflash.

Indi, Wzl, Ivesone, Specs, Robe, Demoner, diverse kunstenaars werkten o.a. mee aan het pimpen van het skatepark. Hieronder een fotoimpressie. Foto's van Wzl en Kiezels.

foto Pimp the Skatepark foto Pimp the Skatepark foto Pimp the Skateparkfoto Pimp the Skatepark foto Pimp the Skateparkfoto Pimp the Skatepark foto Pimp the Skatepark

Enkele merken in onze shop
Merken

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.