Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier voor de online versie Digg'Out - Nieuwsbrief februari 2010
Klik hier voor de homepage
februari 2010
Digg'Out piece
D.O. Gallery
Frantic

De D.O. Gallery exposeert werk van jong getalenteerde kunstenaars en van studenten van kunst- en modeacademies. Fotografie, beeldhouwwerk, mode(vormgeving), grafisch ontwerp, streetart, schilderkunst, graffiti en audio/visuele werken.

Het werk is stedelijk, brutaal, gewaagd, anders en vooral jong van geest.

De galerie biedt een platform voor deze jonge kunstenaars/-studenten die nagenoeg nergens (in Almere) kunnen exposeren.

Zie www.dogallery.nl

 
SWOP!
SWOP! logo

SWOP! is het onderdeel van Digg'Out dat zich bezig met uitwisselingsprojecten in en naar het buitenland.

Zie: www.letsswop.nl

Digg'Out op YouTube
youtube

Digg'Out heeft op YouTube zijn eigen kanaal met heel veel filmpjes! Kijk en luister naar o.a. jongeren over politiek, waarom jongeren spijbelen, de jeugd van nu en de jeugd van toen, bezoek burgemeester Jorritsma, muzikanten, kunstenaars, evenementen, enz.

www.youtube.com/user/036diggout

Digg'Out erkend leerbedrijf
erkend

Digg'Out is erkend leerbedrijf door Ecabo, Calibris, KCH en GOC. En daarmee een officiële praktijkplaats (stageplek) voor leerlingen van diverse scholen, o.a. Herman Broodacademie, ROC en HKU.

Wat is Digg'Out?
Digg'Out flyer

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven. De identiteit is jong en sociaal.

Wat is Digg'Out niet? Digg'Out is géén buurtcentrum, géén hangplek, géén activiteitencentrum, géén vrije tijdsbesteding.

Meer info op www.diggout.nl

 

 

logo

 

DIGG'OUT NIEUWSBRIEF

Hier is ie weer, onze nieuwsbrief. Iedereen veel leesplezier toegewenst!

Wat staat er binnenkort op stapel?

26 februari: Opening expositie S.K.A.T.E in D.O. Gallery

S.K.A.T.E. flyerOp vrijdag 26 februari is van 18:00 tot 20:00 uur de opening van de expositie S.K.A.T.E. Dit is een overzichtstentoonstelling over de Almeerse skateboardcultuur. Materiaal (foto's, video's, interviews enz.) van toen tot nu in chronologische volgorde opgesteld. Ook zijn er 15 skateboards gecustomized door verschillende kunstenaars. Ben je geinteresseerd in (sub)cultuur en skateboarden dan is deze tentoonstelling zeker de moeite waard om te bekijken.

Na de opening is er nog een afterparty in Cafe Le Cameleon waar tevens de laatste 5 customized decks te zien zijn. Wil je de hele tentoonstelling zien? Kom dan ook naar de afterparty!

Deze tentoonstelling is te zien van 26 februari t/m 9 april.
Zie ook: www.dogallery.nl

27 februari: Skate-event MediaMarkt en Digg'Out is erbij

Frantic skaterZaterdag 27 februari van 11 tot 17 uur staat er naast de MediaMarkt Almere Stad een waar skatepark(je). Hier zal het Frantic skateteam demo's geven en vette tricks laten zien. Ook zullen er wedstrijden georganiseerd worden waarbij diverse goodies te winnen zijn. Het geheel wordt ondersteund met vette beats van de aanwezige DJ. Alles mede mogelijk gemaakt door Skull Candy. Als het weer het toelaat, zal de Digg’Out caravan ter plekke worden gepimpt door graffiti kunstenaars.

21 maart: anti-discriminatiemiddag in Purmerend

In opdracht van het Anti Discriminatie Bureau Noord-Holland zal deze zondagmiddag worden gehost en muzikaal begeleid door ons eigen rapduo Ondersteboven en het bijzondere duo Beauty & The Beat. (een filmpje hiervan komt na afloop op ons Youtube kanaal). U ziet het, Digg’Out zet zich ook buiten Almere in.

En wat gebeurde er de afgelopen tijd?

Almeerse Jeugd & WMO Conferentie: acht Digg’Out ambassadeurs prominent aanwezig

Jeugd & WMO ConferentieEen jaarlijks evenement waarbij de jeugd centraal staat; daar is de aanwezigheid van Digg’Out natuurlijk onmisbaar. Vol positieve energie en een dosis motivatie  namen de 8 ambassadeurs van Digg'Out hun prominente groene plaats in. Een geweldige kraam, een geweldige dag waar de jongeren gezamenlijk een filmpje gecreëerd hebben waarin ze nieuwsgierige vragen aan volwassenen stelden.

Bekijk het filmpje op www.youtube.com/watch?v=CAvPRSzHEMo

En zie voor een verslag van het evenement: www.link2liek.nl/verslag_jeugd_wmo_2010.html

Jeugdbeleid 2010: Digg’Out jongeren praten mee

Op 10 februari was Digg'Out aanwezig op de 5e Landelijke Studiedag Jeugdbeleid in Rotterdam. Het jeugdbeleid werd in detail besproken. Centraal stond de preventieve aanpak van risicojongeren, waarvan de uitvoering dit jaar zal plaatsvinden. Met 6,5 miljard euro begroot voor Jeugd & Gezin in 2010 en 107 miljoen extra voor de aanpak van jongeren die overlast veroorzaken, konden de jongeren van Digg’Out een uitnodiging om mee te praten natuurlijk niet weerstaan. Met hun uitgesproken mening en ideeën was dit de ultieme kans om als ambassadeurs voor jongeren te fungeren.

Warme vegetarische soep met Hans Spekman (PvdA)

2010 is voor Digg’Out ontzettend goed begonnen en de vele creatieve en concrete plannen beloven veel goeds voor de toekomst. In de eindeloze winterse koude waarin ons kleine landje zich lange tijd heeft bevonden, is een bord warme soep (vers gemaakt door Digg’Out jongeren) natuurlijk niet te weerstaan. Ook Tweede Kamerlid Hans Spekman van de PvdA nam de tijd om zich bij ons een moment te komen opwarmen. Hij sprak met verschillende jongeren, en kreeg bij zijn vertrek een aantal casussen mee waaruit blijkt wat de oorzaken kunnen zijn dat er nog teveel jongeren tussen wal en schip vallen.

In gesprek

In gesprek (2)

Interessante dialoogavond

Uit een groot onderzoek van Het Nieuwsblad onder leerkrachten blijkt een groot ongenoegen over de houding van ouders. De ouders van leerlingen zouden te vaak opvoedtaken doorschuiven naar de school. Het overgrote merendeel van de leerkrachten vindt bovendien dat ouders beter zelf hun verantwoordelijkheid opnemen.

Naar aanleiding van de verschillende discussies hierover, organiseerde Digg’Out in februari een 1ste dialoogavond.
In tegenstelling tot een discussie vereist een dialoog bijvoorbeeld dat deelnemers hun persoonlijke overtuigingen (even) loslaten en meedenken met de anderen om heersende meningen, ervaringen, normen en waarden op hun waarde te schatten. Tezamen bekijken de deelnemers of ze 'gezamenlijke grond' kunnen ontdekken. Deze 'grond' bestaat uit analyses, uitwerkingen, beelden, vragen en antwoorden gerelateerd aan het vraagstuk, waarover de deelnemers het in de loop van het gesprek eens zijn geworden.

Voor deze 1ste bijeenkomst waren aanwezig vertegenwoordigers uit de politiek, onderwijs, ouders en jongeren. De stelling werd in twee stukken verdeeld: “bij wie liggen opvoedingstaken? en “wat zijn opvoedingstaken?”. De conclusie van de avond was zeer simpel en verrassend. Wij nodigen u dan ook uit bij de volgende bijeenkomst van de partij te zijn. Houd onze website in de gaten voor de aankondiging.

SWOP! activiteiten
SWOP! logo

Maart 2010: Ontvangst eerste Europese vrijwilliger

SWOP!, de internationale tak van Digg’Out, neemt sinds eind 2009 deel aan het EVS (European Voluntary Service) programma. Hierbij heeft Digg’Out de mogelijkheid om jongeren te ontvangen en uit te zenden die graag vrijwilligerswerk willen doen in Europa.  EVS is een initiatief van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) en heeft oneindige mogelijkheden.

Vol trots delen wij u mee, dat wij onze eerste vrijwilliger uit Georgië in maart 2010 ontvangen. In een van de volgende nieuwsbrieven zult u zonder enige twijfel meer over hem horen.

Maart 2010: Digg’Outers naar Malta

In maart 2010 wordt Digg’Out - via SWOP! – in de gelegenheid gesteld om zich op internationaal niveau te profileren en het bestaande netwerk uit te breiden. Er zullen 15 Europese landen aanwezig zijn gedurende 4 dagen. Vanuit Digg’Out gaan twee vrijwilligers mee, van wie de ene persoon Digg’Out als organisatie zal vertegenwoordigen en de ander SWOP!, de internationale tak van onze organisatie. Het is een unieke kans waarbij participerende organisaties/landen terug naar huis komen met nieuwe inspiratie, motivatie, vol nieuwe ideeën en vrienden.

Zomer 2010: Graffiti=Art festival

In de zomer van 2010 zullen jongeren uit vijf verschillende landen bijeen komen in Almere om gezamenlijk een groot graffiti kunstwerk maken. Deze culturele uitwisseling zal niet alleen in het teken staan van het grote kunstwerk, maar ook van graffiti in het algemeen. Verschillende kunstenaars zullen met de groep hun passie en talent delen.

Zie voor meer informatie de website www.letsswop.nl

 

Digg'Out Productenboek

Productenboek Digg'OutMet trots presenteren wij u de producten en diensten van Digg’Out in ons productenboek. Wij laten u graag zien wat wij zoal voor u kunnen betekenen. Al onze activiteiten zijn gericht op en/of worden begeleid door jongeren. Met ons productenboek willen wij u graag inspireren en stimuleren om eens buiten de gebaande kaders te denken. Durf een andere aanpak te kiezen. Naast de producten die in het productenboek worden omschreven kunnen wij natuurlijk altijd trajecten op maat maken die perfect aansluiten bij datgene wat u nodig heeft.

Als u interesse heeft om ons productenboek in te kijken, mail dan uw gegevens naar info@diggout.nl en wij sturen het u toe.

 

Digg'Out
Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere.
Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.