Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier voor de online versie Digg'Out - Nieuwsbrief september 2010
Klik hier voor de homepage
September 2010
Digg'Out piece
D.O. Gallery
Frantic

De D.O. Gallery exposeert werk van jong getalenteerde kunstenaars en van studenten van kunst- en modeacademies. Fotografie, beeldhouwwerk, mode(vormgeving), grafisch ontwerp, streetart, schilderkunst, graffiti en audio/visuele werken.

Het werk is stedelijk, brutaal, gewaagd, anders en vooral jong van geest.

De galerie biedt een platform voor deze jonge kunstenaars/-studenten die nagenoeg nergens (in Almere) kunnen exposeren.

Zie www.dogallery.nl

 
SWOP!
SWOP! logo

SWOP! is het onderdeel van Digg'Out dat zich bezig met uitwisselingsprojecten in en naar het buitenland.

Zie: www.letsswop.nl

Digg'Out op YouTube
youtube

Digg'Out heeft op YouTube zijn eigen kanaal met heel veel filmpjes! Kijk en luister naar o.a. jongeren over politiek, waarom jongeren spijbelen, de jeugd van nu en de jeugd van toen, bezoek burgemeester Jorritsma, muzikanten, kunstenaars, evenementen, enz.

www.youtube.com/user/036diggout

Digg'Out erkend leerbedrijf
erkend

Digg'Out is erkend leerbedrijf door Ecabo, Calibris, KCH en GOC. En daarmee een officiële praktijkplaats (stageplek) voor leerlingen van diverse scholen, o.a. Herman Broodacademie, ROC en HKU.

Wat is Digg'Out?
Digg'Out flyer

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven. De identiteit is jong en sociaal.

Wat is Digg'Out niet? Digg'Out is géén buurtcentrum, géén hangplek, géén activiteitencentrum, géén vrije tijdsbesteding.

Meer info op www.diggout.nl

 

 

logo

 

DIGG'OUT NIEUWSBRIEF
Binnenkort bij Digg'Out!

101Babbels

"Het belangrijkste van communicatie
is te horen wat er niet wordt gezegd"
(Peter P. Drucker)

Binnenkort zijn er informatieavonden die geheel in het teken staan van het thema "Tussen wal en schip". De volgende punten worden besproken:
  • praten met je puber (oudertool)
  • supportcoaching (zie onderstaande informatie), en
  • inventarisatie van wat je als ouder kunt doen.

tussenwalenschip

Wanneer je zoals wij in een 'jonge stad' als Almere woont met een relatief groot aantal jongeren binnen de poorten en op loopafstand van de cultuur en kennis hoofdstad Amsterdam zou je mogen verwachten dat kennis en prikkels tot persoonlijke ontwikkeling voor het opscheppen ligt. In een decennium dat is doordrenkt van de noodzaak van goed onderwijs, al is het alleen al om de vergrijzing die onherroepelijk op ons afkomt te ondervangen, zou je denken dat er alles aan gedaan wordt om jongeren naar die kwaliteit te begeleiden die nodig is om van Nederland een beter land te maken, in al zijn facetten. Zonder de doemdenker uit te hangen zien we bizar genoeg de laatste jaren juist het volgende gebeuren.
  • Kinderen protesteren tegenwoordig voor beter onderwijs en meer les Jeugd eist meer kwaliteit van het onderwijsniveau
  • Het verloop van docenten is soms buitensporig hoog
  • De lesuitval zorgt er soms voor dat een (examen)vak maanden of langer niet wordt gegeven
  • Op ROC's of MOC's wordt soms maar 10 uur les per week gegeven
  • Binnen deze doelgroep vallen jaarlijks duizenden leerlingen uit die zonder diploma hun plek in de maatschappij zullen moeten zien te vinden
  • Scholen proberen soms om kunstmatig de cijfers te verfraaien door 'moeilijke' leerlingen te verleiden om zelf van school te gaan
  • Zelfs nieuwe scholen die met gelikte opleidingen proberen uit te pakken blijken nauwelijks in staat te zijn om dit waar te maken.
Recent was in Zembla te zien hoe een directeur van een ROC organisatie reageerde op de protesten van leerlingen die onderwijs eisten. Docenten van diezelfde school vielen de leerlingen niet alleen bij maar schaamden zich zelfs . Niet alleen voor de uitval en het niveau van sommige van de docenten maar ook voor de gevolgen hiervan voor de vaardigheden van de leerlingen die van school komen. Je hoeft geen onderwijs expert te zijn om te weten dat het kennis niveau van leerlingen anno nu soms wel tientallen procenten minder is dan die van 20 jaar geleden.

Wilt u op een van de informatie bijeenkomsten zijn? dan kunt u zich gratis inschrijven bij info@diggout.nl voor de volgende data:

wo 13 oktober
ma 18 oktober
ma 25 oktober
aanvang om 19:30 de avond eindigt om 21:00

Als u interesse heeft kunt u op de site van 101 Babbels kijken en de brochure downloaden. www.101babbels.nl

Open soep avond bij Digg'Out

Een oktoberavond om niet te missen.

Het nieuwe schooljaar is inmiddels volop gang. Veel leerlingen (en leraren) zullen langzaam maar zeker wennen aan de keiharde realiteit: de zomervakantie is nu echt voorbij. Het wordt binnenkort weer tijd om de winterse koude te trotseren; de pepernoten en gevulde speculazen zijn inmiddels weer in elke supermarkt onmisbaar. Om u wat extra positieve energie en stimulans te geven voor het nieuwe schooljaar (en het trotseren van de verwachtte koude) willen wij u in oktober van harte uitnodigen om een warm kopje soep bij ons te komen nuttigen. Dit omdat wij het erg belangrijk vinden om onze contacten warm te houden en nieuwe mensen de mogelijkheid te bieden het unieke karakter van onze organisatie te ervaren. Er worden vier avonden georganiseerd waarop u zich kunt inschrijven. Op deze avonden wordt u onder andere geïnformeerd over de verschillende workshops, trainingen, team uitjes, empowerment programma's en dialoogevenementen waaraan dit jaar geparticipeerd kan worden. Bent u nog helemaal niet bekend met Digg'Out maar wilt u toch even komen gluren en onze heerlijke soep willen proeven? Schroom niet en schrijf u in! Een rondleiding door het pand, jongeren aan het woord, een korte presentatie, aanwezige jongerencoaches en natuurlijk de vrijheid om vragen te stellen en ervaringen of visies te delen. Mis het niet en schrijf u snel via de mail in op een van de volgende data
Di 5 okt
Di 12 okt
Do 14 okt
Do 21 okt

U bent vanaf 17.30 uur welkom. De avond start om 18.00 uur en zal rond 19.30 uur eindigen. Inschrijven op: info@diggout.nl (laat even weten met hoeveel man u komt)

Gemeente doneert schilderij

Digg'Out was uitgenodigd door de gemeente Almere om bij de zomerborrel 2010 aanwezig te zijn. Tijdens deze borrel waren alle partners van Almere-Stad uitgenodigd om even stil te staan bij het eerste half jaar van 2010. Bij de gelegenheid kreeg Digg'Out van de gemeente Almere een schilderij cadeau. Kom gerust een keertje langs om de skyline van Almere te bekijken.

D.O. Gallery

Nu te zien in de D.O. Gallery

Een fotografie expositie door Richard Terborg en
Gerbren Kuper.
Deze tentoonstelling is te zien van:
1 oktober tot 12 november 2010


Een expositie met diverse cartoon tekenaars. Ook zal er een gelimiteerde comic uitgebracht worden i.s.m. Gain.
cartoon 19 november 31 december
Zie ook: www.dogallery.nl

SWOP! Bosnië

SWOP - Training Course BosniŽ en Herzegovina, Starting at ones' doorstep - Active youth participation for environmental protection.

Met twee jonge meiden naar BosniŽ om een training te volgen. Ehm, slik. Reden tot bezorgdheid bij vrienden, familie en hilariteit bij collega's. 'Blijf je wel op de geasfalteerde wegen lopen? Straks stap je nog in een landmijn!' En na een beetje ge-google (bestaat dit woord?) blijkt dat er in het dorpje Kljuc, waar wij naartoe op weg zijn, meer dan driekwart van de inwoners in de jaren 90 of omgebracht, of gevlucht is. Nerveus als we zijn vliegen we naar Zagreb, KroatiŽ, om met een gammel busje door de bergen naar Kljuc te rijden. Er schijnen hier ook nog eens beren rond te lopen. Raar. In de bus vervallen al onze vooroordelen over BosniŽ. Het ziet er hier best schattig uit, en overal hangen bordjes met 'zimmer frei'. De kogelgaten in de huisjes zijn weggestuukt of zitten nog lekker in de muur. Heel, tsja, charmant. Om 9 uur 's avonds kwamen we aan in Kljuc. De inwoners zelf noemen dit dorp een stad. Juist. Er wonen hier 7000 mensen, en bijzonder veel jongeren. Er wordt veel Duits gesproken, aangezien de mensen in hun jongere jaren gevlucht zijn naar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland, en later zijn teruggekeerd.

De 'stad' telt hoofdstraten, een moskee en een kerk. En drie kerkhoven. Dat was best opmerkelijk, je loopt de hoek om en je ziet wťťr een kerkhof. Op een gegeven moment is dat best saai, vooral 's nachts. Het eten was ook niet al te goed, waardoor we dus noodgedwongen iedere dag kebab, pizza of kipburgers aten. Dat was heel vervelend. Niet. De training ging van start, met vijf mensen uit de EU en de 10 anderen uit de Balkan. Waardoor vijf mensen nooit snapten waar de rest grapjes over maakten. Totdat ze de grap vertaalden en dan bleek deze bijzonder slecht te zijnÖ Met hierbij de opmerking 'In het Servokroatisch was de grap ťcht veel leuker!' De training ging over het milieu, het overbrengen van milieuvriendelijkheid, en het creŽren van internationale projecten. Jammer alleen dat we niets over het milieu hebben geleerd, dat was wel weer een verrassend aspect van de training. Gelukkig was de groep mensen wel geweldig, wat resulteerde in het leren van scheldwoorden in 10 talen en het consumeren van Bosnische wijn. En het uitgaan in een vuige discotheek onder de supermarkt in een vreemd Sovjetgebouw.

BosniëDe training zelf zou ik een 6- geven, maar de week een dikke 9. 10 dagen in een vreemd land met geweldige mensen, hoe vaak krijg je die kans? Ik wel vaker. Wil jij dat ook? Stuur een mail naar info@letsswop.nl, of bezoek de webpage: www.letsswop.nl

Organisatie : The Mall

Hallo, wij zullen ons even voorstellen wij zijn jongeren organisatie YfC | The Mall. The Mall is actief in meer dan 20 steden en daarmee een grote aanbieder van jongerenwelzijnswerk. Het opbouwen van vertrouwensrelaties met jongeren staat centraal in ons werk. Vanuit die relaties stimuleren we jongeren hun eigenwaarde en talenten te ontdekken en bij te dragen aan de samenleving.

Iedere stad kent zijn eigen aanpak, zo ook Almere. Zo ligt er bij ons een sterke focus op relatie en actieve participatie. De jongeren zijn de initieerders. Samen met hen organiseren wij dan ook talloze activiteiten vanuit onze locatie in de Muziekwijk. Vier dagen in de week hebben we inloop, oefenpodium voor rapgroepen, dansgroepen, brass groepen en bandjes. We draaien diverse kookclubs, meidenclubs, organiseren talentenjachten, kampen, filmavonden en we geven workshops. Iedereen is welkom ongeacht geloof, culturele achtergrond of wat ons ook maar kan onderscheiden. We geloven tevens dat slechte jongeren niet bestaan. Ze doen soms wel slechte dingen. Maar in 'The Mall' krijg je altijd een nieuwe kans.

We houden ook erg van waardering, jongeren en elkaar waarderen om wat je bent of doet. Want respect is mooi maar waardering nog beter. Als medewerkers ontlenen wij die waarden aan ons geloof, maar zullen onze zingeving nooit aan iemand opleggen. We doen ons werk met 4 teamleden, ongeveer 25 vrijwilligers en meer dan 300 jongeren. En uiteraard met een heleboel netwerkpartners. We zijn dan ook blij om met Dig Out nog een stapje verder te gaan en niet alleen te netwerken maar ook samen te werken. We zijn er trots op dat Dig Out in onze stad zit en juichen het toe om elkaar niet als concurrent maar als partner te zien om zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Benieuwd naar meer van 'The Mall'. Kijk op www.mallmere.nl of kom langs voor een bak koffie aan de Musicalstraat 1 in de wijk van muziek.

Jongeren Digg'Out cateren bij jongerenhonk

Voor de opening van jongerenhonk Danswijk hebben jongeren van Digg'Out voor jongeren gekookt. Dit was een groot succes. In het jongerenhonk is er ook plaats voor inburgerings cursus en opstap programma's voor diverse bewoners initiatieven.

Zeph

Organisatie : Twisted

Stichting Twisted en de Vrienden van Twisted LIVE
Laten we eens netjes beginnen met ons voor te stellen. Wij zijn de Almeerse Stichting Twisted en houden ons bezig met talentontwikkeling onder jongeren. Twisted is van mening dat iedereen over talenten beschikt die het verdienen om ontplooit te worden. Twisted denkt in kansen en talent en vindt in principe dat elke jongere als kansrijk bestempeld mag worden, op basis van zijn of haar skills. De stichting biedt zoveel mogelijk talenten een platform om hun kracht te ontdekken en door te ontwikkelen. Natuurlijk heeft Stichting Twisted meer vrienden dan alleen artiesten. Zo is ook stichting Diggout één van de partijen met wie wij goed samen kunnen werken.
Stichting Twisted [twist it: het weerkaatsen van creativiteit] is een jonge organisatie uit Almere die zich bezighoudt met talentontwikkeling van jongeren op het gebied van cultuur en sport. Stichting Twisted biedt professionele ondersteuning en daagt jongeren uit in de ontwikkeling van hun eigen ideeën in de vorm van projecten die bijdragen aan talentontwikkeling. De stichting biedt jongeren op laagdrempelige manier de kans om hun dromen, ambities en idealen na te streven in de vorm van sociaal-maatschappelijke projecten. Deze projecten initiëren de jongeren zelf aan de hand van een door Stichting Twisted opgesteld protocol.

Stichting Twisted fungeert tevens als stagebedrijf voor jongeren die aan de hand van hun opleiding sociaal-maatschappelijke projecten uitvoeren. Daarnaast bieden de projecten op zich weer stagemogelijkheden voor studenten uit andere leerstromingen.

Het werk van Stichting Twisted is te herkennen aan de professionele en unieke uitstraling. De stichting wil continu bijdragen, toevoegen en verbeteren aan het huidige aanbod. Geijkte paden worden vermeden en Twisted gaat altijd op zoek naar uitdagingen en vernieuwing om te laten zien dat niets onmogelijk is.

Kijk voor meer informatie op: www.stichtingtwisted.nl

Peereducator Zeph van der Plas : Merge As One

Merge As One, een jonge metalcore-band uit Dronten, Lelystad en Almere. De band is begonnen bij gitarist Leroy en vocalist Zeph, die het idee hadden om een band te starten. Na een lange tijd zoeken kwamen ook gitarist Lesley, bassist Andy en drummer Tim bij de band. Na veel schrijven en repeteren hebben ze een aantal nummers tot stand gebracht zoals Even Mr. Miyagi can't kill me, en Paradise Lost. De nummers variëren van hele harde breakdowns tot technische gitaarspelen. Binnenkort gaat Merge As One de studio in om hun nummers op te nemen voor het publiek.

Vrijdag 8 oktober zal Merge As One optreden bij de Underground in Lelystad, daar zullen ze strijden tegen 9 andere bands voor een plek in de finale van Flavourland. Het publiek bepaald welke band er door gaat. De contest begint om 20:00. Het is zeker de moeite waard om naar de geweldige set van Merge As One te komen kijken!

Kijk voor meer informatie over de band op:http://mergeasoneband.hyves.nl/
Kijk voor meer informatie over Underground Lelystad op:www.undergroundlelystad.nl

Digg'Out Productenboek

Productenboek Digg'OutMet trots presenteren wij u de producten en diensten van Digg’Out in ons productenboek. Wij laten u graag zien wat wij zoal voor u kunnen betekenen. Al onze activiteiten zijn gericht op en/of worden begeleid door jongeren. Met ons productenboek willen wij u graag inspireren en stimuleren om eens buiten de gebaande kaders te denken. Durf een andere aanpak te kiezen. Naast de producten die in het productenboek worden omschreven kunnen wij natuurlijk altijd trajecten op maat maken die perfect aansluiten bij datgene wat u nodig heeft.

Als u interesse heeft om ons productenboek in te kijken, mail dan uw gegevens naar info@diggout.nl en wij sturen het u toe.

 

Digg'Out
Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere.
Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.