Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier voor de online versie Digg'Out - Nieuwsbrief december 2010
Klik hier voor de homepage
December 2010
Digg'Out piece
D.O. Gallery
Frantic

De D.O. Gallery exposeert werk van jong getalenteerde kunstenaars en van studenten van kunst- en modeacademies. Fotografie, beeldhouwwerk, mode(vormgeving), grafisch ontwerp, streetart, schilderkunst, graffiti en audio/visuele werken.

Het werk is stedelijk, brutaal, gewaagd, anders en vooral jong van geest.

De galerie biedt een platform voor deze jonge kunstenaars/-studenten die nagenoeg nergens (in Almere) kunnen exposeren.

Zie www.dogallery.nl

 
SWOP!
SWOP! logo

SWOP! is het onderdeel van Digg'Out dat zich bezig met uitwisselingsprojecten in en naar het buitenland.

Zie: www.letsswop.nl

Digg'Out op YouTube
youtube

Digg'Out heeft op YouTube zijn eigen kanaal met heel veel filmpjes! Kijk en luister naar o.a. jongeren over politiek, waarom jongeren spijbelen, de jeugd van nu en de jeugd van toen, bezoek burgemeester Jorritsma, muzikanten, kunstenaars, evenementen, enz.

www.youtube.com/user/036diggout

Digg'Out erkend leerbedrijf
erkend

Digg'Out is erkend leerbedrijf door Ecabo, Calibris, KCH,GOC en SAVANTIS. En daarmee een officiële praktijkplaats (stageplek) voor leerlingen van diverse scholen, o.a. Herman Broodacademie, ROC en HKU.

Wat is Digg'Out?
Digg'Out flyer

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven. De identiteit is jong en sociaal.

Wat is Digg'Out niet? Digg'Out is géén buurtcentrum, géén hangplek, géén activiteitencentrum, géén vrije tijdsbesteding.

Meer info op www.diggout.nl

 

 

logo

 

DIGG'OUT NIEUWSBRIEF
Grafitti=Art!

Een recordpoging in Almere, wat het Guinness Book of Records gaat halen!

Stichting Digg´Out en Sedney grafisch buro zijn druk in ontwikkeling met een tweedaags evenement in Almere Poort op 4 en 5 juni 2011, in navolging van het internationaal initiatief Just writing my name.

In 2008 werd de eerste noot voor dit evenement gezet door een brainstorm tussen Sedney grafisch buro en stichting Digg´Out, waarna snel een werkgroep werd opgesteld. Deze bestaat onder andere uit stichting Twisted, Bee design, de D.O Gallery en Gemeente Almere.

In mei 2010 zijn alle vergunningen goedgekeurd door Gemeente Almere om een drie kilometer lange muur voor twee jaar lang, te plaatsen in Almere Poort aan de A6. Deze muur word door nationale en internationale kunstenaars bespoten en beschilderd. Het aantal van deze kunstenaars wordt tevens ook de recordtitel die aangevraagd is bij het Guinness Book of Records.

Om het non-profit karakter te behouden is de werkgroep nu op zoek naar sponsors die willen investeren in het creëren van saamhorigheid tussen generaties en subculturen. Het project is ook om vandalisme tegen te gaan en te laten zien dat graffiti kunst is. Ook willen wij graag een verbinding creëren tussen Almere Stad en Almere Poort.

Meer informatie over dit evenement is te vinden op de binnenkort gelanceerde website www.justwritingmyname-almere.nl

ENNU???

Digg'Out faciliteert primaire hulp aan de hand van Maslow.
Het gaat om de zwerfjongeren van Almere. Na een bijeenkomst met de gemeente, de GGD en andere welzijnsorganisaties en het verhaal dat er voldoende opvang zou zijn voor deze jongeren, hebben we de stier bij de horens gevat en zijn het project ENNU begonnen. De naam ENNU is precies wat het zegt, je staat op straat en je eerste gedachte zal toch echt zijn: ENNU? De bedoeling is dat we overdag een 'open door policy' hebben zodat de betreffende jongeren nij Digg'Out even op adem kunnen komen. Lekker warm in de winter, wat eten, en een praatje maken. Als het goed op gang komt, zullen we op woensdag- en donderdagavond een warme maaltijd aanbieden en open blijven tot een uur of acht. Kortom een nieuwe uitdaging voor Digg'Out.
ENNU maar duimen dat het netwerken wat er gedaan wordt ervoor zorgt dat we veel zwerfjongeren kunnen opvangen deze winter.

Nu te zien in de D.O. Gallery

Van A tot Z

Een expositie waaraan 26 kunstenaars hun bijdrage aan leverden. Iedere kunstenaar kreeg een letter van het alfabet toegewezen en maakte daar een kunstwerk van in zijn eigen beroep en stijl. Een veelzijdigde expo met fotografie, grafisch ontwerp, 3D objecten, video, illustraties, enz. De expositie is te zien t/m 31 december.

Zie ook: www.dogallery.nl

Stage en vrijwilligerswerk in het buitenland

Het is nu mogelijk voor jongeren om stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen voor zowel een korte als een lange periode in Duitsland.

Organisaties die interesse hebben kunnen zich aanmelden om een stagiaire of vrijwilliger in hun bedrijf onder de hoede te nemen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van SWOP.

MC DRT Blogt

Ik ben een Nederlandse Hiphop artiest, van Nederlands-Indische afkomst, opgegroeid in Almere. Ik kom uit een stad die z'n geschiedenis nog moet schrijven en er wordt dan ook veel op 'de toekomst' gespeeld vanuit de campagne die onze gemeente voert. Mijn jeugdjaren heb ik dus min of meer doorgebracht in niemandsland en omdat ik altijd mezelf heb moeten bezighouden ben ik antwoorden gaan zoeken op vragen die ik heb.

Het leven zelf is een inspiratiebron voor de filosofie die ik in mijn teksten verwerk. De meeste van mijn vragen deel ik ook met je in mijn nummers zowel als de antwoorden die ik geef, waarmee ik kán leven. Toch zijn er kwesties waar ik niet zomaar over rap, omdat ik meemaak hoe mensen, die hun alternatieve gedachtegoed delen, genadeloos worden afgestraft door schapen.

Ik heb (vrij voorzichtig) een 3-tal nummers gemaakt waarmee ik mezelf ten prooi stel, door tóch over doofpotzaken te rappen, zoals onze geheime regering en buitenaards leven. Dit doe ik niet om hitjes te scoren, dit doe ik om de macht die ik heb als informatieverstrekker te benutten! Ik maak mezelf échter een stuk minder aantrekkelijk als artiest door mijn luisteraars constant te moeten confronteren met wat er speelt, daarom draag ik op mijn eigen manier een steentje bij aan het bewuster maken van (in ieder geval) liefhebbers van Nederhop. (lees meer klik hier)

Art Box

In de binnenstad van Almere is binnenkort kunst op groot formaat te zien van vijf verschillende kunstenaars. Zij houden zich aan het thema Respect in Almere. De kunst komt in de vorm van een 'box'. In het kunstwerk wordt ook schoolbordverf gebruikt zodat passerende mensen hun kerstgroeten op de boxen kunnen zetten.

Digg'Out Productenboek

Productenboek Digg'OutMet trots presenteren wij u de producten en diensten van Digg’Out in ons productenboek. Wij laten u graag zien wat wij zoal voor u kunnen betekenen. Al onze activiteiten zijn gericht op en/of worden begeleid door jongeren. Met ons productenboek willen wij u graag inspireren en stimuleren om eens buiten de gebaande kaders te denken. Durf een andere aanpak te kiezen. Naast de producten die in het productenboek worden omschreven kunnen wij natuurlijk altijd trajecten op maat maken die perfect aansluiten bij datgene wat u nodig heeft.

Als u interesse heeft om ons productenboek in te kijken, mail dan uw gegevens naar info@diggout.nl en wij sturen het u toe.

Digg'Out
Marktmeesterstraat 18, 1315 GE Almere.
Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hier om u af te melden.