.... Digg'Out - De wereld van... een Molukse gitarist
Klik hier voor de homepage
april 2009
Digg'Out piece
Digg'Out

Digg'Out is het vangnet voor jonge 'dwarsliggers'. Een jongerenloket voor en door jongeren waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zich fysiek kunnen melden, opdat ze aan de hand van hun individuele situatie en competenties plaatsbaar gemaakt worden. Plaatsbaar voor de arbeidsmarkt en/of voor school.

Digg'Out faciliteert in ondersteuning, begeleiding, trainingen en werk. Het is een netwerk van jongeren, onderwijs en het bedrijfsleven.

Uitgebreide info op www.diggout.nl

Onze websites

www.diggout.nl

www.diggin.nl

www.dogallery.nl

www.letsswop.nl

www.101babbels.nl

www.straatzeep.nl

 

DIGG'OUT NEWSFLASH

De wereld van...

...een Molukse gitarist

Frenky LukkenIn het dagelijks leven speelt hij in een band van familie en vrienden. Hij maakt zijn eigen soul en R&B nummers en geniet in zijn extra uren van klassieke muziek en jazz. Chopin, Charlie Parker en George Benson staan dan ook boven aan zijn lijstje. De 22 jarige levensgenieter en gitarist Frenky Lukken kan je altijd wakker maken voor pisang goreng en boven alles natuurlijk voor zijn grootste trots: zijn dochter van twee jaar. Kruip hieronder in de huid van en zie de wereld door de bril van deze Molukse gitarist.

1. Ik ben een...
mens

2. Ik geniet ontzettend van...
mijn dochter Faony. Vooral als we samen op de bank TV zitten te kijken vind ik het leuk om naar haar te kijken. Ik ben ontzettend trots op haar en denk dan: “Zij hoort bij mij”.

3. Ik frustreer me over...
het leed van het Molukse volk in Nederland. Nederland heeft in het verleden beloofd dat als wij hun hielpen tijdens de oorlog dat we dan onafhankelijk zouden zijn. Dat is dus niet gebeurd. Mijn frustratie ligt in het feit dat er nooit excuses zijn aangeboden aan de eerste generatie. We willen gewoon een stukje erkenning. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit, maar voor mijn grootouders zou een “sorry” veel uitmaken. Dat zou genoeg zijn. Kijk maar naar onze verwanten de Aboriginals, dat is net zo’n soort verhaal.

4. Respect betekent voor mij...
dat je jezelf kan zijn. Dat mensen je waarderen zoals je bent.

5. De hedendaagse maatschappij is in mijn ogen...
flink veranderd. Alles is duurder. Ik probeer me er niet al teveel mee bezig te houden, want dan word ik gek. Maar soms als ik bijvoorbeeld luiers koop voor mijn dochtertje dan denk ik er wel aan en schrik ik dat je gewoon 25 gulden betaald voor 1 pak.

6. Mijn levensmotto is...
strijden tot het bittere eind.

7. Ik word later...
een gelukkige man

8. Het YouTube filmpje dat iedereen moet zien is...

Digg'Out

Madridweg 102, 1334 DT Almere Buiten (vlakbij NS station).

Kijk voor alle informatie en routebeschrijving op www.diggout.nl